Petar i Pavao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zbor mladih župe Sv. Petra i Pavla "Piscatores"

Zbor mladih osnovan je u rujnu 2011. godine po dolasku vlč. Matije Pavlakovića u župu.  Zbor  preuzima gospodin Bojan Culej koji je do tada vodio župni i dječji zbor. Bojan Culej ove je godine, točnije 01.11., proslavio 20 godina sviranja u župi Kašina. Pomoć oko izrada prezentacija za mise, organizaciju prikladnih igrokaza preuzela je njegova supruga Ivana.

Zbor mladih animirao je svaku drugu nedjeljnu misu u 11 sati, a od 21.10. animira večernje mise za mlade u 18:30 sati. Osim toga, sudjelujemo i na obilježavanju drugih župnih slavlja i događaja (Obred Velikog četvrtka 2011., Misa zahvalnica za kraj školske i vjeronaučne godine, zaziv Duha Svetoga, Klanjanje Kristovu križu, obljetnica pada grada Vukovara, Prva pričest 2011., dolazak Sv. Nikole, dječja polnoćka, majčin dan...).

Zbor pjeva klasične liturgijske pjesme, duhovne šansone, obrade skladbi pojedinih skladatelja te novije crkvene skladbe. Zbor broji 30-tak stalnih članova, pretežno učenika osnovnih i srednjih škola. Redovite probe zbora održavaju se subotom u 10 h u školi ili župnoj crkvi, a prema potrebi i češće.

Svi pjevaju...

Nastupili smo na II. Smotri zborova mladih u župi Sv. Antuna Padovanskog-Sesvetska Sela 23. listopada 2011., na III. Smotri zborova mladih u župi Sv. Antuna Padovanskog Sesvetska-Sela 21. listopada 2012. i na IV. Smotri zborova mladih u župi sv. Antuna Padovanskog Sesvetska-Sela 20. listopada 2014. godine. Nastupili smo na 9. božićnom koncertu zbora mladih "Stijene" u župi sv. Petra apostola u Zaprešiću.

Tjedan dana prije proslave zaštitnika naše župe, 23. lipnja 2012. godine održali smo prvi samostalni koncert pod geslom „Ja sam Put, Istina i Život“ gdje smo izveli petnaestak skladbi koje smo mjesecima marljivo uvježbavali.
Kao zahvalu za naš trud i žrtvu vlč. Matija nas je 23.09.2012. zajedno s ministrantima poveo na izlet u svoj rodni grad Karlovac gdje smo posjetili Nacionalno svetište Sv. Josipa, stari grad Dubovac, muzej Domovinskog rata i samostan Pavlina u Kamenskom. Na kraju smo krenuli put Krašića gdje smo slavili svetu misu i posjetili muzej kardinala Stepinca.
Veliku podršku i pomoć imamo u našem župniku koji nas prati kroz naše probe i mise te nam pomaže da što uzvišenije slavimo Boga svirajući i pjevajući.

Kroz pjesmu potičemo duhovni rast cijele naše zajednice i razveseljujemo naše župljane radosnim i veselim glasovima.

Cilj našeg pjevanja je pomoći onima koji nas slušaju kao i svima onima koji pjevaju zajedno s nama da uzdignu svoje srce i emocije ka Bogu tako da ujedinjeni u zajedničkoj molitvi pjevamo na veću slavu Božju.

 

Zdravo Marijo
   

 

 

 

Dario Đumlijan (bubanj)
Lucija Maljak (gitara)
Dominik Smolec (gitara)
Bojan Culej (klavir)

Ana Maljak
Karlo Smolec

Mija Lonjak
Maja Kemfelja
Patricija Horvat
Ema Đumlijan
Silvija Gojević
Lidija Gojević
Kristina Maljak
Domić Katarina
Domić Martina
Helena Orač
Lucija Šimunić
Iva Maljak
Gabrijela Denić

Stela Resinović
Nikolina Barbarić
Ivana Culej