Petar i Pavao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mladi Župe sv. Petra i Pavla

Mladi naše župe redovito se okupljaju na nedjeljnim katehezama za mlade koje predvodi naš župnik ili svećenik gost. Kateheze su različitih tematika, koje obično mladi biraju sami, a u godini vjere kateheze će se više temeljiti na katekizmu te orijentirati na nauk o vjeri.
Dva puta godišnje mladi hodočaste na Mariju Bistricu, u 3. i 10. mjesecu.

Mladi župe Kašina


Mladi također sudjeluju u nadbiskupijskim događanjima za mlade: Animatorsko ljeto na Lošinju, Susret Hrvatske katoličke mladeži, Duhovna formacija animatora (DFA)...
Župa ima dva animatora mladih: Tomislava Barbarića i Danijela Tudeka. Oni redovito sudjeluju na DFA, te su sudjelovali na Animatorskom ljetu na Lošinju 2012. godine.

Lošinj-animatorsko ljeto 2012.


Animatorsko ljeto na Lošinju je duhovna formacija animatora mladih u trajanju od tjedan dana u Domu sv. Martina u Malom Lošinju. Kroz pet tjedana, u Dom dolaze mladi iz pet arhiđakonata Zagrebačke nadbiskupije, u skupinama od 30-ak mladih. U Domu, mladi su podijeljeni u tri grupe koje vode iskusni animatori i svećenici.
Tri teme, koje su različite svake godine, se razrađuju u vrlo aktivnim radionicama dva puta dnevno. Uz tri teme, mladi brinu o čistoći Doma i postavljanju stola, a u četvrtak cijeli Dom utihne u cjelodnevnoj šutnji gdje se svatko posvećuje sebi i dijalogu s Bogom. Mladi se i zabavljaju, kroz učenje novih plesova i zabavnih igara.
U nedjelju je organiziran cjelodnevni izlet na Susak ili Ilovik.
Mladi se u svoje župe vraćaju puni pozitivnih dojmova, lijepih sjećanja, sa novim prijateljstvima, i najbitnije, dožive Duh Lošinja kojeg žele prenijeti i drugima.

 

Mladi i Advent 2012.

Mladi i advent 2012.

Mladi župe sv. Petra i Pavla u Kašini pokrenuli su inicijativu kojom žele u vrijeme adventa učiniti nešto dobro za svoje župljane koji žive u izrazito lošim uvjetima. Desetak mladih, zajedno za vlč. Matijom Pavlakovićem, upraviteljem župe i zamjenikom voditelja novoosnovanog župnog Caritasa gdinom Marinom Pušićem već na prvu nedjelju adventa, obišli su prvih nekoliko obitelji. Donijeli su im sitne darove pažnje koje su sami pripremili te kućne potrepštine u ime župnog Caritasa. Poželjeli su im blagoslovljeno nadolazeće božićno vrijeme te zajedno zapjevali prigodne adventske pjesme.
Kroz ovu akciju mladi žele do Božića donijeti radost Božića i ostalim potrebitim obiteljima kojih na području župe ima dvadesetak. Ovom prilikom predstavit će im i rad župnog Caritasa koji je krenuo sa intenzivnim zamahom. Želja je Župnika da mladi i u redovitim akcijama Caritasa posjećuju potrebite obitelji.