Župna statistika 2009.-2012.

S obzirom da je zadnji dan 2012. godine vrijeme je da se pročita župna statistika kao pokazatelj stvarnog stanja u kojem živi župna zajednica. Na Svetoj misi zahvalnici (Te Deum) u 18 sati, vlč. Matija Pavlaković, upravitelj župe pročitati će župnu statistiku pa Vas pozivamo da se odazovete u što većem broju.

Za sve Vas koji niste u mogućnosti doći ovdje možete pročitati detaljnu župnu statistiku za 2011. i 2012. godinu uz napomenu da su prikazani podaci uzeti iz matičnih knjiga župe gdje je potrebno naglasiti da 2009. godina nije potpuna, kao da i 2010. godina nije stvaran pokazatelj župnih događanja budući da u tim godinama i onim prije njih nisu vođene matične župne knjige u skladu sa Zakonikom kanonskog prava.

Ove je godine u našoj župi kršteno 58-osmero djece od kojih je petero iz druge župe.
U odnosu na 2011. godinu kršteno je 19 djece više.

 

U matici vjenčanih za 2012. godinu upisano je 16 vjenčanja, 3 manje u odnosu na 2011. godinu. U maticu umrlih upisano je 60 sprovoda, od toga je jedan umrli iz druge župe. Gledano u odnosu na 2011. godinu imamo 29 umrlih više.
Vrlo zabrinjavajući podatak je da od 60 pokopanih njih 33 umrlo je bez sakramenta.
Zbog toga je vrlo važno ukazati na brigu za Vaše starije i bolesne da na vrijeme pozovete župnika; pred kraj života i u vrijeme redovitog obilaska Vaših starih i bolesnih.


 

Gledajući župnu statistiku imamo 60 umrlih, a 58 krštenih što ukazuje na negativan prirodni priraštaj župe od -2. Ako oduzmemo 5 krštenih koji nisu naši župljani to je -7, oduzmemo li troje djece koje je kršteno u dobi od 1-7 godina to je -10, a ako oduzmemo jednog pokopanog iz druge župe dolazimo na negativan prirodni priraštaj od -9. Prošle godine župa je imala više krštenih u odnosu na broj umrlih (+7). Prirodni priraštaj nije u potpunosti točan budući da su za njegov izračun korišteni podaci iz matice krštenih a ne iz matice rođenih.

 

 

Detaljniji prikaz župne statistike na dan 31. prosinca 2012. godine možete vidjeti ovdje.