Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Crkva u Kašini


U subotu, 17. studenoga  naša je župa obilježila 21. obljetnicu pada grada Vukovara i njegovih žrtava uz osobitu zahvalu Bogu što su naši generali pušteni na slobodu. Svečanu Svetu Misu u 18 sati predvodio je vlč. Matija Pavlaković, upravitelj župe.  Svojim lijepim glasovima misu je animirao župni zbor mladih.
Nakon misnog slavlja uslijedilo je euharistijsko klanjanje za mlade i komemoracija o obljetnici pada grada Vukovara. Program je, između ostalog sadržavao i čitanje meditacija o Vukovaru autora Siniše Glavaševića. Prigodne meditacije čitale su ministrantice Tatjana Šišak i Petra Maljak. Nakon molitve i blagoslova s Presvetim prikazan je i kratki dokumentarni film o Vukovaru.

Na samom kraju komemoracije, prije završnog blagoslova, činom paljenja svijeća i naša je župa odala počast svim žrtvama grada Vukovara, svim palim domoljubima, herojima i žrtvama Domovinskog rata.
Vukovar je simbol hrvatske slobode te otpora velikosrpskoj agresiji, on je simbol borbe hrvatskih ratnika za hrvatsku neovisnost te simbol svih žrtava koje položiše svoje živote za slobodnu Hrvatsku, stoga se njegova žrtva nikada ne smije zaboraviti.