NEDJELJA, 31. ožujka 2013.,

NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA
USKRS - VAZAM

 

Misna čitanja:
Prvo čitanje: Dj 10, 34a.37-43
Otpjevni psalam: 118, 1-2.16-17.22-23
Drugo čitanje: Kol 3, 1-4
Evanđelje: Iv 20, 1-9

 


Kristovo uskrsnuće je najveći, najsjajniji i jedinstveni događaj u povijesti spasenja. Smrt je poražena! Krist je ustao iz groba kao pobjednik nad svakim grijehom, nad svakom slabošću, pa i nad samom smrću. Uskrsnuo je da nikada više ne bude podvrgnut slabosti. Isus je i za nas pobijedio grijeh i smrt. Po otajstvima Crkve On i nas čini dionicima svoje pobjede i svoje proslave. Nema većeg dara od toga.

"Ako Krist nije uskrsnuo, uzaludna je naša vjera." No, ako i znamo da je uskrsnuo, čak i ako u to vjerujemo, ali bez osobnog osvjedočenja – uzaludna je naša vjera. Radost Uskrsa trebamo svjedočiti svojim životom i svojim oduševljenjem. Jer taj veliki dar, koji nosimo u sebi, neće se umanjiti ako ga s drugim podijelimo, nego baš naprotiv. Pođimo radosni u susret jedni drugima, otkrijmo svima lice ljubavi i dobrote, ljubavi za kojom žudi svaki čovjek, jer ona je život. Pomislimo: Koliko ja svjedočim da je Krist moj Spasitelj? Koliko je to stvarno u središtu mojega zbivanja?

Otvorimo svoja srca ljubavi, prihvatimo uskrslog Isusa. Krštenjem smo s Kristom umrli starom čovjeku i grijehu, a uskrsnuli smo na novi život. Smijemo se radovati; naša nada ima temelja! Premda katkad izgleda kao da je sve tako crno i da je zlo jače od naših nadanja i želja, ipak Uskrs je tu! Isus želi da i u nama i oko nas pobijedi ljubav i život!

 

Svima želimo sretan Uskrs, i neka vas uvijek prati radost Uskrsloga!

 

vlč. Matija Pavlaković, upr. župe
članovi župnih vijeća
te članovi Caritasa