Petak, 01.08.2013.


Svjetski dan mladih u brojkama

 

 

Oko 3,7 milijuna ljudi posjetilo je Copacabanu krajem srpnja, ističe se u statističkom izvješću koje je objavio Organizacijski odbor 28. svjetskoga dana mladih u Rio de Janeiru, prenosi agencija Kathpress.
Najposjećeniji događaj, završna misa s papom Franjom, na Copacabani je okupila dosad neviđen broj ljudi, a sve je prošlo bez izgreda, nasilja, krađa, istaknuo je predsjednik Odbora mjesni nadbiskup Orani Tempesta.

Na svečanosti dobrodošlice okupilo se 1,2 milijuna osoba, dva milijuna sudjelovalo je na križnom putu s Papom, 3,5 milijuna na bdjenju. Sudjelovali su mladi iz 175 zemalja svijeta, najviše njih iz Brazila, Argentine, SAD-a, Čilea, Italije, Venezuele, Francuske, Paragvaja, Perua i Meksika. Među sudionicima žena je bilo 55 posto.

Oko 800 umjetnika sudjelovalo je u središnjim događanjima, volontera je bilo 60.000, a o svemu je izvještavalo 6500 akreditiranih novinara iz 57 zemalja. Među prijavljenim sudionicima bilo je 7814 svećenika i 644 biskupa, među njima 28 kardinala. Bilo je postavljeno stotinu ispovjedaonica, podijeljeno četiri milijuna hostija.

 

(ika/zagreb)