Dan očeva

Ne petu korizmenu nedjelju, 17. ožujka 2013. naša je župa na poseban način molila za očeve i njihov dar očinstva. Zahvaljujemo dragom Bogu za naše očeve i molimo zagovor sv. Josipa kojeg ćemo prekosutra proslaviti da im pomogne kako bi ostali stožer naših obitelji i kako bi zajedno s našim mamama uvijek bili uz nas.

Sv. Josip imao je veliko srce i za njega se kaže da je čovjek između dva Saveza. U svom srcu nosi sva obećanja Staroga Saveza sa sigurnošću da se je sve ispunilo, a u isto vrijeme nosi radost Novog Saveza.

Dok razmišljamo o samozatajnom stolaru iz Nazareta sv. Josipu i njegovom očinskom srcu kao hranitelju sv. Obitelji, korizma nas prima za ruku i vodi pod drvo križa na Kalvariju. Upravo na tom svetom mjestu otkupljenja jedno je Božansko i ljudsko Srce svoje najjače impulse ljubavi pokazalo za nas u trenutku kada je oštrica koplja probola bok našega Spasitelj Isusa Krista iz kojeg je potekla krv i voda.


Svečano misno slavlje u 11.00 sati predvodio je vlč. Matija Pavlaković, upravitelj župe, a naša su djeca prigodnim recitacijama zahvalila svojim tatama. Ovim putem zahvaljujemo i mamama naših ovogodišnjih prvopričesnika što su nas sve skupa, a posebno naše drage očeve počastile kolačima. Na kraju misnog slavlja prikazan je kratki film "Moj tata i ja" kojeg je snimila i pripremila vjeroučiteljica Kristina Sajković, dipl. kateheta.

U nastavku možete pročitati pjesmice i razmišljanja kojima su naša djeca odala poštovanje i zahvalnost svojim očevima.

 

Tata

Dragi tata volim te jako
i ne vjerujem da ovakvog tatu
ima dijete svako.

Ti mijenjao si mi pelene,
vodio u šetnje,
noćima se budio
samo radi mene.

U školu sam krenula
ponosan si bio,
zato što te imam
život mi je mio.

Uvijek si uz mene
pogotovo kad te trebam!
Nikome i nizašto
na svijetu te ne dam.

Katarina Domić, 7b

 

Moj tata
Iako nije sad na ovome svijetu,
možda mu je ljepše na onome, vječnom mjestu.
Bio je uz mene dok sam bio mali,
a sada na žalost, više nije.

Njegove riječi su mi bile lijepe
i često ga se s veseljem sjetim.
Pričao mi je priče
i vodio me u dućan.

Znam da me s neba gleda
i da pazi na mene.
Njegova slika vječno će biti u mome srcu,
ali i u kutku moje sobe.

Dragi tata, nikad te neću zaboraviti.

Mladen Kezerić  6b

 

Zahvala tati

Dragi tata, ovim pismom ti želim reči hvala. Hvala za sve noći koje si probdio provjeravajući imam li temperaturu. Hvala ti za ljubav koju mi pružaš. Hvala ti na svim šalama kojima me razveseljuješ u najtežim trenucima. Hvala ti na svim savjetima koji su mi pomogli da postanem ovakva osoba. Hvala ti na svim svojim primjerima iz djetinjstva kojima si mi pokazao da nije jednostavno odrastati. Hvala ti za svaki put kada si me odveo van na igru, umjesto da gledam televiziju i „visim“ na internetu. Hvala ti za sve igre kojima s mi uljepšao djetinjstvo. Ne znam kako ovo sve sažeti u jednu riječ, ali pokušat ću: HVALA.

Silvija Gojević, 7 b