19.5.2014.

Kardinal Bozanić primio gradonačelnika Bandića

 Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak 19. svibnja 2014. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu zagrebačkog gradonačelnika gospodina Milana Bandića.

Susretu je uz Gradonačelnika prisustvovao mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, gosp. Stipo Zeba, Gradonačelnikov savjetnik za vjerska pitanja, te mons. Nedjeljko Pintarić, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola.

Na početku susreta Kardinal i Gradonačelnik razgovarali su o aktualnim zbivanjima u Hrvatskoj, posebice o elementarnim nepogodama koje su zadesile istočni dio Hrvatske. S obzirom na razmjere šteta na poplavljenim područjima i potrebe ljudi, usuglasili su se da će Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Grad Zagreb zajedno poduzeti konkretne korake pomoći potrebnima, posebno u dostavljanju osnovnih životnih potrepština.

Razgovor se nastavio i oko socijalnih programa, o kojima je već bilo govora na prijašnjim susretima Gradonačelnika i Kardinala. Zbog povećanog broja zahtjeva roditelja za smještajem svoje djece u dječje vrtiće, dogovoreno je da će se u Kašini i Svetoj Klari žurno konkretizirati gradnja dječjih vrtića.Također, osvrnuli su se i na druge aktualnosti s obzirom na suradnju Nadbiskupije i Grada.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Izvor: www.zg-nadbiskupija.hr