15.12.2014.

Godišnje izvješće o radu Caritasa župe sv. Petra i Pavla - Kašina

 

Na treću nedjelju došašća - Nedjelju Hrvatskog Caritasa, 14. prosinca ove godine, u okviru župne sv. Mise u 11.00 sati u župnoj crkvi u Kašini, župljanima je predstavljen izvještaj o godišnjem radu i financijskom poslovanju župnog Caritasa župe sv. Petra i Pavla u Kašini. Nakon uvodnog dijela o značenju i važnosti župnog Caritasa za jednu župu i mjesto, na koje je podsjetio gospodin župnik, vlč. Matija Pavlaković, okupljenim vjernicima izvještaj je podnio gospodin Tihomir Perić, pastoralni vijećnik i voditelj župnog Caritasa. Godišnje izvješće sadrži popis pruženih usluga i aktivnosti župnog Caritasa za 2014. godinu i odnosi se na razdoblje od 1.01. do 30.11. 2014. godine.

Naš Caritas predvodi vlč. Matija Pavlaković koji je osigurao prostor za rad djelatnicima Caritasa i to u sklopu župne kuće. Zamjenik voditelja je Marino Pušić, a blagajnik i zapisničar Ljiljana Pušić. U 2014. godini, u sklopu karitativnih aktivnosti, sudjelovalo je i troje volontera: Ksenija Combaj, Lorena Podgorski i Ivana Perić. Župni Caritas provodio je i neke od akcija na razini nadbiskupijskog Caritasa, a to su: "Maslinova grančica nade", "Srcem se najviše daje" i "Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro!"

Zahvaljujemo svim župljanima župe Kašina na podršci, bez koje sve ovo nebi bilo moguće. Karitativni rad je aktivnost cijele zajednice, stoga je ovo uspjeh svih nas župljana župe Kašina. Naša pomoć izraz je naše ljubavi prema Gospodinu i bratu čovjeku, svjedočeći, osobnim djelima, prisutnost Božju na zemlji. Radosni zbog svake pomoći koju smo mogli pružiti, nadamo se nastavku ove lijepe aktivnosti na ponos cijeloj župnoj zajednici.


“Bog ljubi vesela darivatelja!“ (usp. 2 Kor 9,7)

Prezentaciju gdina. Perića izrađenu temeljem godišnjeg izvještaja možete pogledati ovdje.

Godišnji izvještaj o radu našeg župnog Caritasa možete pogledati ovdje.