15.12.2013.

Godišnje izvješće o radu Caritasa župe sv. Petra i Pavla - Kašina

 

«Ljubav prema bližnjemu, ukorijenjena u ljubavi prema Bogu, na prvome je mjestu i nadasve zadaća svakog pojedinog vjernika, ali također zadaća cijele crkvene zajednice, i to na svim njezinim razinama: od mjesnih zajednica do partikularne Crkve i sve do opće Crkve u cjelini. Crkva i kao zajednica mora činiti ljubav. To ima za posljedicu da ljubav treba također biti organizirana kako bi predstavljala uređen oblik služenja.»

(Papa emeritus Benedikt XVI.)

 

 

Na treću nedjelju došašća, ujedno i nedjelju župnog Caritasa, voditelj našeg župnog Caritasa gospodin Tihomir Perić, podnio je godišnje izvješće o pruženim uslugama i aktivnostima župnog Caritasa za 2013. godinu. Izvješće o radu Caritasa župe sv. Petra i Pavla - Kašina odnosi se na razdoblje od 1.01. do 30.11. 2013. godine.

Naš Caritas predvodi vlč. Matija Pavlaković koji je osigurao prostor za rad djelatnicima Caritasa i to u sklopu župne kuće. Zamjenik voditelja je Marino Pušić, a blagajnik i zapisničar Ljiljana Pušić. U 2013. godini, u sklopu karitativnih aktivnosti, sudjelovalo je i četvero volontera: Ksenija Combaj, Lorena Podgorski, Ivana Perić i Božica Nekić. Župni Caritas provodio je i neke od akcija na razini nadbiskupijskog Caritasa, a to su: "Maslinova grančica nade", "Srcem se najviše daje" i "Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro!"

Zahvaljujemo svima koji sudjeluju u radu našeg Caritasa, a posebno svim župljanima na potpori i materijalnoj pomoći. Karitativni rad je aktivnost cijele župne zajednice i predstavlja trajnu obvezu, stoga je ovo uspjeh sviju nas.

Caritas (ljubav i milosrđe) je važan dio Kristove poruke i kršćanskog praktičnog života te nas poziva na međusobnu ljubav i suradnju koja se očituje kroz duhovnu i materijalnu pomoć svakom potrebitom čovjeku.

Godišnji izvještaj o radu našeg župnog Caritasa možete pogledati ovdje.

(I.C)

Voditelj župnog Caritasa Tihomir Perić