14.01.2013.

„Gospodine, evo me“

Zbor mladih Stijene iz Zaprešića održao je 11. siječnja deveti tradicionalni božićni koncert pod nazivom „Gospodine, evo me“. Ove je godine domaćin koncerta ugostio Zbor mladih iz župe sv. Petra i Pavla Piscatores s kojim je povezan preko bivšeg kapelana, vlč. Matije Pavlakovića, sada župnika u Kašini koji je i osnovao ovaj zbor. Njihovi mladi članovi i zanimljive izvedbe pjesama oduševile su sve prisutne. Tradicionalni božićni koncert je jedan veliki godišnji projekt zbora Stijene.

Ove su godine zboraši ponudili širok repertoar publici koja je ispunila kriptu crkve sv. Ivana Krstitelja. Uz obrade popularnih pjesama, O happy day ili True colors, Zbor mladih Stijene izveo je kratki skeč koji govori o djevojci koja oduševljeno promatra svijet kada ju Isus vodi, no kada se osoba udalji iz Božje prisutnosti, napadaju je različite vrste ovisnosti – novac, alkohol te osoba pomišlja na samoubojstvo. Djevojka se želi vratiti u Božju prisutnost i bori se protiv zlih ovisnosti koje ju okružuju, što na kraju i postiže jer dobro pobjeđuje zlo.

Tradicionalni koncert bio je humanitarnog karaktera, a sav prilog namijenjen je radu župnog Caritasa za koji je prikupljeno 1.527 kuna.

Upravitelj župe Ivan Frkonja pozdravio je sve nazočne te zahvalio mladima na organizaciji već devetog koncerta i na svom trudu koji ulažu u župnu zajednicu. Na kraju koncerta domaćini Stijene i gosti Piscatores izveli su zajedničku pjesmu „Evo me (na tvojim rukama)". Koncert je završio prigodnim druženjem uz glazbu i ples u pastoralnom centru.
 
Kristina Žarko, koja je glumila djevojku u predstavi, rekla je: Skeč govori o milosti koju nam Isus, odnosno Bog daje, te o ljudskoj izgubljenosti u ovom svijetu koji je pun kušnji za čovjeka. Dodala je da je ovaj koncert bio malo drugačiji od prethodnih tradicionalnih koncerata, ali bio je genijalan. Pohvalila je goste, njihov izbor pjesama i još bolju izvedbu: lajkam ih.

Matija Rusan (Zaprešić): Pohvalio bih dobro uvježbane pjesme, dobar odaziv publike, humanitarnu notu i feštu nakon koncerta.

Ivana Culej (Kašina): Oduševljeni koncertom, atmosferom tijekom i nakon koncerta kažemo veliko HVALA što ste nas pozvali i ukazali nam čast da budemo dijelom ove glazbeno-humanitarne večeri. Posebno nam se svidio skeč koji su izveli članovi zbora. Naš život je velika borba, odabir između dobra i zla. Kako se čovjek, a posebno mladi ponekad izgube u toj borbi, baš kao što je pokazao vaš skeč, u konačnici uvijek pobjeđuje dobro. Ohrabrenje je to za sve mlade da ostanu vjerni Kristu. Dolaskom vlč. Matije u Kašinu naša je župa oživjela, i duhovno, a i materijalno, pa tako i naš zbor. Nazvao nas je „Ćevapčići“ jer smo bili jako „mali“. Dvije godine kasnije malo smo narasli, tj. nismo više mali, ali smo dosta veliki da ne budemo mali. Dovoljno veliki da pjevamo sa zborom s tako dugom tradicijom. Hvala Vam!
 
Sljedećeg dana u crkvi sv. Ivana Krstitelja misu za mlade u 12 sati animirao je Zbor mladih Plam iz Župe sv. Nikole Tavelića iz zagrebačke Kustošije, dok je misu predvodio njihov kapelan, vlč. Ivan Valentić.

Zbor mladih Plam: Mladi Zaprešićanci iznova su se iskazali kao domaćini kod kojih je uvijek rado biti gost, ali i kao zajednica s posebnim osjećajem za bližnjeg. Radujemo se sljedećem, jubilarnom 10. koncertu.

 

Petra Marinčić

Izvor: www.sv-petar-zapresic.hr