SRIJEDA, 25. prosinac 2013.


ROĐENJE GOSPODINOVO – BOŽIĆ


Draga braćo i sestre, dragi župljani !


Božić je najljudskiji blagdan vjere jer nam omogućuje da najdublje osjetimo Božju ljudskost. Nigdje se kao kod jaslica ne može toliko osjetiti što znači to da je Bog htio biti Emanuel – s nama Bog, Bog s kojim možemo biti
na TI jer nas susreće kao dijete. (Benedikt XVI., papa emeritus)


Božić! Kad se ta riječ izgovori, kao da smo izgovorili jedan cijeli, uvijek novi svijet, svijet privlačan i pun dobrih ponuda i pobuda. Svijet o kojem smo toliko toga lijepoga čuli, a koji nam kao da ostaje nedostižan, nedostupan.
Kad kažemo Božić, kao da smo otvorili jednu zlatnu knjigu u kojoj zlatnim slovima stoje zapisana životna pravila i odgojne metode, kao da smo otvorili sveti spomenar od kojeg nam se teško odvajaju oči i srce. Neka nam se Božić dogodi. Dogodi u svakome od nas, dogodi obiteljima, dogodi u društvenoj zajednici naše domovine, dogodi u svijetu. Ali, neka se dogodi i svečanost srca, svečanost čovjekove duše, svečanost lijepog događanja čovjeka i čovječnosti, svečanost koja traje i nakon Božića i božićnih dana. Neka Vam novorođeni Isus Krist udijeli svoje darove ljubavi i mira!

Sretan Vam Božić, a blagoslov Božji pratio Vas kroz 2014. godinu u dobru zdravlju, duhovnoj utjesi, snazi vjere i radosti života!

 


To Vam mole i žele vaši:
vlč. Matija Pavlaković, upravitelj župe
članovi župnih vijeća
te članovi Caritasa