ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA

 

4 svijeće jedna goriPribližava se vrijeme Došašća, u nedjelju 02. prosinca palimo prvu adventsku svijeću koja simbolizira nadu i iščekivanje. Vrijeme je to koje nad podsjeća da se bliži blagdan Isusova rođenja, Božić. Iduća četiri tjedna uključimo se intenzivnije u slavljenje misa i molitvu kao i pomoć za najpotrebnije. S Došašćem započinju i mise zornice koje će se održavati svakim danom u 06:00 sati te Vas pozivamo da dođete barem jednom tjedno.

U četvrtak, 06. prosinca od 18:00 sati do 20:30 u našoj se župi održava Adventska duhovna obnova koju će voditi mons. dr. Jorge Ramos, regionalni vikar prelature Opus Dei za Hrvatsku i katedralni penitencijar. Odazovimo se u što većem broju!

Opus Dei je osobna prelatura Katoličke crkve. Opus Dei, ili na hrvatskom Djelo Božje nastao je u božanskom nadahnuću 1928. godine u Madridu. Utemeljitelj te crkvene institucije je Josemaria Escriva koji je još kao mladić u 16. godini čuo poziv, odnosno osjetio je da Bog traži nešto od njega. Josemariju Escrivu, koji je umro 1975. godine, papa Ivan Pavao II. proglasio je blaženim 1992. godine, a svetim 2002. godine.

Jorge RamosOpus Dei pomaže običnim ljudima živjeti svoj kršćanski poziv u svakodnevici nudeći im duhovnu potporu i izobrazbu koje su im za to potrebne. Promiče svijest o univerzalnom pozivu na svetost – temeljnu ideju da je svaka osoba pozvana od Boga da bude sveta – posebice na svetost koja se ostvaruje običnim radom i u svakodnevnim obvezama. Taj cilj se ostvaruje duhovnim obnovama, jutarnjim i večernjim razmatranjem, tečajevima filozofije i teologije i individualnim duhovnim vodstvom, ponajprije za pripadnike, ali i za ostale koji osjećaju potrebu za takvom duhovnom pomoći.

Mons. dr. Jorge Ramos, rodom iz Portugala,  tek je u 27. godini, nakon što je završio studij elektrotehnike, filozofije i teologije, zaređen za svećenika, a u slobodno vrijeme na raspolaganju je svima kojima je potreban duhovni razgovor budući da je to temeljni apostolat njegovog djelovanja kao svećenika.  

Advent u župnoj crkvi u Kašini